Uusiutuva energia ja FutureCity kiinnosti yli 8200 kävijää

29.10.2014

Kävijämäärä kasvoi kolmanneksen kahden vuoden takaisesta

Uusiutuva energia ja FutureCity kiinnosti

Energia 2014 -messuilla Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa kävi kolmen päivän (28.–30.10.) aikana yli 8200 messuvierasta. Energia-alan ammattilaisten lisäksi messut kokosivat valtakunnallisia ja kunnallisia päättäjiä, suunnittelijoita, isännöitsijöitä ja muita energiasta kiinnostuneita. Kahden vuoden takaisesta kävijämäärä kasvoi noin kolmanneksen. Kahden vuoden välein pidettävät Energiamessut järjestettiin nyt 13. kerran. Seuraavat Energiamessut ovat Tampereella 25.–27.10.2016.

Tämänkertaiset Energiamessut olivat suuremmat kuin koskaan aikaisemmin. Messut järjestävän Expomark Oy:n toimitusjohtaja Tomi Niemi on tyytyväinen. Messut sai vanhan A-hallin lisäksi käyttöön uuden E-hallin. Näyttelytilaa oli 8000 neliömetriä, enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Uusiutuva energia ja uutuusteema FutureCity hahmotti tulevaisuuden energiatehokkaita taajamia uudessa E-hallissa.

– Energiamessut olivat nyt ennätyssuuret. Näytteilleasettajia oli 360, Suomen lisäksi näytteilleasettajia oli kymmenestä muusta maasta. Messuilla oli neljä ohjelma-areenaa, joilla asiantuntijat esittivät kolmen messupäivän aikana yli 130 maksutonta tietoiskua. Näytteilleasettajien ja messukävijöiden antama positiivinen palaute osoittaa, että tällaisilla energia- alan erikoismessuilla on paljon annettavaa Suomen yrittäessä palautua uudelleen talouskasvun tielle.

Energiamessut muodostavat rungon kahden vuoden välein Tampereella järjestettäville EnergiaForum-tapahtumille. Muita EnergiaForum 2014 -tapahtumia olivat Energiapäivä, Energiakongressi, Turvepäivä, Kuis lataa? –sähköautoseminaari ja englanninkielinen tuulivoimaseminaari.

Messujen yhteydessä jaettiin vuoden EnergiaOivallus-kisan voittajille yhteensä 10 000 euron palkinnot. Voittajat olivat maatalousyrittäjä Jorma Marttila Siikalatvan Kestilästä aurinkoenergiaa hyödyntävän Viljakas-kuivurin kehittämisestä sekä suunnittelun, konsultoinnin ja ohjelmistojen asiantuntijayritys Granlund Oy:lle, joka on kehittänyt optimointiyökalun rakennushankkeen vaihtoehtotarkasteluihin. Lisäksi palkittiin vuoden parhaista energiaopinnäytteistä Lauri Anttila ja Johanna Nieminen.

Näytteilleasettajat saavuttivat kohdeyleisönsä

Energiamessujen sisääntuloaulassa esillä oli kotimainen UPM Biofore konseptiauto. ”Päätimme lähteä mukaan Energia-messuille, sillä haluamme kertoa uusiutuvasta dieselistämme. Osastollamme on käynyt paljon ihmisiä, ja päivien aikana olemme käyneet monta mielenkiintoista keskustelua biopolttoaineestamme sekä autoilun tulevaisuudesta. Biofore-konseptiautomme on ollut hyvä keskustelunavaaja, ja monen messuvieraan viesti on ollut, että tällaisia innovaatiota Suomi tarvitsee lisää”, sanoo UPM:ssä biopolttoaineiden viestintävastaava Anneli Kunnas.

Senior Adviser Rauno Rintamaa Teknologian tutkimuskeskus VTT:sta korostaa, että suuren kävijä- ja näytteilleasettajamäärän ansiosta VTT tavoitti messuilla kaikki merkittävät kotimaiset asiakkaansa. ”Siksi haluamme olla näkyvästi mukana energia-alan merkittävimmässä kotimaisessa tapahtumassa.  Energia-messut edustaa juuri meille keskeistä kohderyhmää.”

Markus Alholm, Suomen Alstomin maajohtaja oli tyytyväinen Alstomin messuosallistumiseen ja messunäkyvyyteen.
– Omat messutavoitteemme täyttyivät: tapasimme runsaasti asiakkaita ja tuotevalikoimastamme varsinkin uusiutuva energia ja kunnossapidon ratkaisut kiinnostivat. Saimme myös päivitettyä alan uusimmat kuulumiset. Tapahtumassa käyty keskustelu energiapolitiikasta on aiempaa suoraviivaisempaa, mitä pidän hyvänä asiana. Olemme varmasti mukana myös seuraavassa tapahtumassa.

Adato Energia oli messuilla mukana yhteisosastolla Energiateollisuus ry:n kanssa. ”Tämän lisäksi teimme messuopas-yhteistyötä Expomarkin kanssa. Lehden messunumero oli samalla myös messuopas. Juuri messujen alla ilmestynyt Energiauutisten numero on kaikkien aikojen laajin Energiauutiset-lehti”, toteaa Adato Energia Oy:n toimitusjohtaja Juhani Kalevi.

– Energiamessut onnistuivat hienosti. Varsinkin kolmipäiväisten messujen keskimmäisenä päivänä olivat liikkeellä energiayhtiöiden ihmiset ja siten myös Adaton kannalta se tärkein kohderyhmä. Osastollamme vieraili paljon sekä opiskelijaryhmiä että jo pitkän uran taakse jättäneitä alan konkareita. Voi siis sanoa, että messut liikuttivat kaiken ikäisiä alan toimijoita.
Lisätietoja:

EnergiaForum 2014 -tapahtumasta
Toimitusjohtaja Tomi Niemi, Expomark Oy, puh. 040 765 6248, tomi.niemi at expomark.fi
Viestintäkonsultti Pekka Tiusanen, puh. 050 552 1347, pekka.tiusanen at energia.fi

Energia 2014 -messuista
Myyntipäällikkö Nina Nurminen, Expomark Oy, puh. 010 830 0803,
nina.nurminen at expomark.fi

www.energiamessut.fi

Takaisin

WEC Finland